10/18/2012

Kurs i konserveringsteknikkar

Torsdag 1. november 2012Samnanger Ungdomsskule, Tysse.
Tid: kl. 09.00 – 17.00
Kursinvitasjon: Konserveringsteknikkar frukt og bær 2012 1 nov
Målgruppe: alle som stort eller smått foredlar frukt og bær til saft, syltetøy eller hermetiserer frukt.
Målsetting med kurset: få innblikk i dei tradisjonelle metodane for safting, sylting og hermetisering. I tilllegg ekstra fokus på pektin til syltetøy og gelear på dette kurset.

Program:
kl. 9.00 – frammøte og registrering, kaffi og noko å bite i frå Laga.
kl. 9.15 – Introduksjon over kaffikoppen ved Kari Støfringsdal.
kl. 10.00 – praktisk kurs i safting og hermetisering.
kl. 12.00 – lunsj
kl. 12.30 – introduksjon om pektin ved Berit Karoline Martinsen, Nofima.
kl. 13.15 – praktisk kurs i syltetøy og gelear, tek spørsmål undervegs.
kl. 16.00 – oppsummering og smaking ved Kari Støfringsdal
kl. 16.45 – evaluering og avsluttning. ferdig til 17.00.

Kursavgift: kr. 1 200,- inkl. lunsj og smaksprøver med heim.
Påmelding til epost: paamelding.sjh@sfj.no, tlf: 57 63 26 50
Arrangør: Kompetansenavet Vest (Nofima) og Sogn Jord-og hagebruksskule

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Site Meter